Beste accuboormachine

Beste accuboormachine: de beste boormachines voor muren, hout, metaal en kunststof

De beste accuboormachine heeft misschien niet het meedogenloze vermogen en het maximale koppel van een elektrische boormachine met wisselstroom, maar voor de meeste doe-het-zelf-doeleinden zijn ze veel handiger en gemakkelijk krachtig genoeg. Geen enkele professionele werker onder de 60 gebruikt tegenwoordig graag iets anders dan de beste accuboormachine.

De snoerloze boormachines van tegenwoordig hebben meer kracht dan ooit, niet in de laatste plaats dankzij de komst van de lithium-ionbatterij. Li-ion-batterijen zijn niet alleen lichter dan de oude nikkel-cadmium (Ni-Cd) -packs – een grote gewichtsbesparing op de pols en onderarm – ze houden ook hun lading vast wanneer ze niet worden gebruikt en vinden het niet erg om half leeg te worden bijgevuld.

1

Makita DDF453SFE

Makita DDF453SFE accuschroevendraaier 18V 3.0Ah Li-ion
18V schroevendraaier – 2 accu’s BL1830 3.0Ah – 1 DC18SD oplader – DDF453SFE is een echt compacte en lichte machine met een gewicht van slechts 1,6 kg.
De 2 batterijen zorgen voor een goede operationele autonomie. Zeer praktisch, hij is uitgerust met een 13 mm enkele ring zelfboorkop.
Daarnaast heb je de mogelijkheid om het koppel zeer nauwkeurig in te stellen dankzij 16 instelposities die speciaal zijn afgestemd op jouw boorwerkzaamheden.
Schroevendraaier met 2 snelheden, compact en lichtgewicht Zelfspannende boorkop 13 mm enkele ring
Nauwkeurige koppelinstelling in 16 posities + boorpositie
Betere controle dankzij de elektrische rem, de machine stopt wanneer de trekker wordt losgelaten.
Softgrip-ergonomie voor een betere grip

2

Bosch PSB 1800 Accuboormachine

De Bosch PSB 1800 LI-2 accu-klopboormachine is ideaal voor het boren en schroeven in hout, metaal en metselwerk. Hiervoor is hij uitgerust met een slagfunctie die een goede boorvoortgang in metselwerk en bakstenen mogelijk maakt. Het vermogen van de 18 V-motor wordt via de 2-versnellingsbak met hoog vermogen overgebracht op de snelspanboorhouder, wat resulteert in een hoog koppel en dus krachtig boren en schroeven. De praktische koppelvoorkeuze met 20 draaimomentstanden en boor- en hamerboorposities zorgt voor een optimaal vermogen voor elke toepassing. Dankzij de innovatieve Bosch Syneon-chip is een constante communicatie tussen de accu en de machine verzekerd. Dit maakt maximale prestaties mogelijk met een optimaal uithoudingsvermogen van de 2,5 Ah lithium-ion-accu. De zogenaamde Bosch Electronic Cell Protection (ECP) beschermt de accu tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Voor een hoog werkcomfort is de PSB 1800 LI-2 uitgerust met een laadstatusweergave, een LED-werklamp en een draairichtingweergave. Bovendien kan het gereedschap snel en eenvoudig worden verwisseld met de snelspanboorkop met Bosch auto-lock-functie.

3

Bosch Professional GSR 12V-15 Accuboormachine

Dankzij de lichte, compacte en korte bouwvorm is de accuschroefboormachine 12V-15 Professional van Bosch bijzonder geschikt voor het werken op moeilijk bereikbare plaatsen en voor werkzaamheden boven het hoofd. Het vermogen wordt overgebracht via een 2-versnellingsbak, de koppelkoppeling is voorzien van 20 trappen plus een boortrap, zodat de stroomonderbreking nauwkeurig kan worden geregeld. Voor een hoog werkcomfort zijn een led-lampje en een laadstatusindicator leverbaar. De slanke behuizing heeft een zachte grip op de grijpvlakken, wat een hoge grip biedt en de overdracht van trillingen op de gebruiker vermindert.

4

DeWalt DCD791P2

De nieuwste generatie krachtige accuschroefboormachines met 2 snelheden met hoger vermogen, sterker koppel en grotere boorcapaciteit met compactere afmetingen en lager gewicht in vergelijking met het vergelijkbare voorgangermodel
Langere looptijd per acculading en langere levensduur dankzij innovatieve, borstelloze motortechnologie Optimaal afgestemde volledig metalen overbrenging met 2 snelheden voor perfecte krachtoverbrenging
15-traps draaimomentmodule met veilig en betrouwbaar uitschakelmoment zorgt voor nauwkeurig schroefwerk in alle situaties
Eenvoudig gedoseerde schakelelektronica voor precies boren en nauwkeurig schroeven Probleemloos langdurig gebruik dankzij veiligheidselektronica (permanente bewaking van accutemperatuur, stroomverbruik en ontladingsbeveiliging)
Extreem robuuste 13 mm snelspanboorkop van massief metaal met centrisch klembekken en eenvoudige bediening dankzij automatische spilvergrendeling
Uiterst compact en uitgebalanceerd ontwerp en ergonomisch rubberen behuizing voor maximale veiligheid en werkcomfort
Innovatieve drietraps LED-lamp met zeer hoge lichtsterkte tot 77 lumen voor probleemloos werken onder alle lichtomstandigheden
Hoogwaardige Li-Ion-accu’s met een hoge opslagcapaciteit van 5,0 Ah en weergave van de accucapaciteit, toepasbaar in alle 18,0 volt XR accu-machines.

5

Makita HP457DWE Klopboor-/Schroefmachine

Makita DF457DWE accuboor schroevendraaier Eigenschappen: De Li-ion accu serie voor de veeleisende doe-het-zelver boor- of schroefwerk Stofdicht 2-traps planetaire versnellingsbak Draaimoment in 16 stappen instelbaar Elektronica en motorrem voor nauwkeurig schroefwerk Antislip handgreep met ingelegd rubberen kussen Leveringsomvang: 1x Makita DF457D 2x accu BL1815G 18V 1.5Ah 1x oplader DC18WA 1x dubbelzijdige bit (kruiskop) 1x transportkoffer

Hoe u de beste accuboormachine koopt

Een belangrijke overweging is het vermogen … Simpel gezegd, hoe hoger de accuspanning, hoe meer vermogen en koppel u zult moeten boren door taaie materialen zoals staal en vooral beton en baksteen.

Als extra bonus dienen alle accuboormachines twee doelen: boren en schroeven. Combi-boren verschillen enigszins doordat ze ook een slagmechanisme hebben voor zwaar metselwerk. Als je in een appartement met gipsplaatwanden woont, is de kans groot dat je die extra kracht niet nodig hebt.

De meeste boormachines in deze verzameling zullen elementaire doe-het-zelftaken aanpakken, maar het spreekt voor zich dat u krijgt waar u voor betaalt. De duurdere modellen zijn steevast beter gebouwd en voegen meer kracht toe aan je elleboog.

Als je op zoek bent naar de beste accuboormachine om aan de slag te gaan, zoek dan niet verder.

Beoordelingen van accuboormachines: de koopgids

Van fijne houtbewerking tot zware constructies, boormachines kunnen vrijwel elke taak veel gemakkelijker maken. Het feit dat ze aan de meeste taken kunnen worden aangepast (met behulp van bits), maakt ze ook zeer veelzijdig, iets dat alleen maar is verbeterd met de komst van een accuboormachine. Het is veilig om te zeggen dat dit een absolute must-have is voor elke toolbox, wat betekent dat u er naar uitkijkt om er een aan te schaffen als u dat nog niet heeft gedaan. Aangezien deze tools in veel verschillende varianten verkrijgbaar zijn, is het erg belangrijk dat u weet waar u op moet letten bij het lezen van verschillende recensies.

Borstelloos versus een geborstelde motor

In zowel geborstelde als borstelloze motoren produceren magneten de roterende beweging van de as. De manier van vermogensafgifte is wat deze twee typen onderscheidt, waarbij de eerste koolborstels gebruikt voor deze taak. Deze laatste maken gebruik van interne schakelingen om een ​​draaiend magnetisch veld te creëren, waardoor borstels effectief overbodig zijn.

Afgezien van de werking, is het belangrijkste om op te merken dat borstelloze motoren efficiënter en krachtiger zijn dan hun geborstelde tegenhangers. Boren die op deze motoren vertrouwen, hebben ook de neiging om tijdens het gebruik minder wrijving en warmte te produceren. Toch zijn boren met geborstelde motoren meestal goedkoper, iets wat u zeker in overweging wilt nemen als u de uwe gaat gebruiken voor minimaal intensieve taken.

96,99 99,49
164,95 209,00

Bosch PSB 1800 Accuboormachine – Met 2 x LI-2 18 V accu's - Incl. 241 accessoires

Accuplatform: Bosch Power for ALL 18V | 18 Volt | 1,5 Ah
147,50 279,00

Powerplus POWX0069LI Accuboormachine - Met 2 x 18V Li-ion accu's

Accuplatform: Geen accu-platform | 18 Volt | 1,5 Ah
44,96

RPM en koppel

Kort voor het aantal omwentelingen per minuut, het RPM-cijfer geeft de maximale snelheid aan die met een bepaalde boor kan worden bereikt. De meeste low-end modellen bieden hier ten minste 2 opties (meestal 300 tpm en 800 tpm) plus een schuifschakelaar waarmee gebruikers lage of hoge snelheid kunnen selecteren. Deze zijn het meest geschikt voor lichte taken, maar bij het vergelijken van snelheden moet ook rekening worden gehouden met het koppel.

Koppel verwijst naar de draaiende draaikracht van het apparaat. Kortom, hoe meer koppel een boor heeft, hoe beter hij in harde oppervlakken kan boren. Kies boren met lage snelheid als je dit in gedachten hebt, of die aan de hogere kant van de RPM-schaal als je meestal saaie gaten zult zijn.

Koppeling

Deze functie, ook wel koppelkeuzeschakelaar genoemd, minimaliseert de kans op overdringen of het breken van schroeven. Meer specifiek is de koppeling wat de aandrijfas ontkoppelt wanneer een bepaald weerstandsniveau wordt bereikt. Hoewel de meeste accuboormachines een verstelbare koppeling hebben, verschilt het aantal beschikbare instellingen van model tot model. Experts raden aan om een ​​apparaat met een breed bereik te kiezen, zodat u de werking van de boormachine nauwkeurig kunt afstemmen. De populaire mening schrijft voor dat een fatsoenlijk apparaat ten minste 24 koppelingsinstellingen moet hebben. Hoewel u voor basistaken niet zo’n gevarieerd assortiment nodig heeft, wordt het gemakkelijker om de oefening af te stemmen op het materiaal of de materialen waarmee u gaat werken.

Boorkop

Dit is het deel van het apparaat dat de roterende bit op zijn plaats houdt. Een goede boorkop moet het bit stevig vasthouden zonder te wiebelen, maar het is ook belangrijk om de maat te controleren voordat je het koopt. Zoek naar een boorkop van 13 mm die grotere bits kan bevatten, tenzij je meestal kleine gaatjes boort. Dit zou vooral cruciaal zijn als u in de toekomst waarschijnlijk zware projecten gaat uitvoeren.

Vergeet ook niet om sleutelloze klauwplaten te bekijken – deze hebben metalen tanden waarmee gebruikers ze gemakkelijk los en vast kunnen draaien zonder sleutels te gebruiken. Het feit dat ze de meeste bits kunnen bevatten, maakt ze ook ideaal voor algemeen boren. Een ander ontwerp dat het gemakkelijker maakt om bits te verwisselen, is de zeskantige boorkop. Hoewel ze alleen werken met zeskantbits, zijn zeskantboorkoppen zeer geschikt voor het boren van harde materialen en hebben ze minder kans op uitglijden.

Batterij/Accu

Snoerloos gereedschap is zo goed als zijn accu. Met andere woorden, de betrouwbaarheid van uw stroombron kan het verschil maken tussen een goede dag werken en een lege boormachine op het moment dat u dit het meest nodig heeft. Het is dus van cruciaal belang dat u investeert in een batterij die zijn lading lang genoeg kan vasthouden, en daarnaast stroom genereert met een hoog efficiëntieniveau.

Boormachines met dergelijke batterijen zullen altijd een hogere prijs hebben, maar ze wegen minder en gaan langer mee op een enkele lading dan apparaten die op oudere stroombronnen vertrouwen. Daarover gesproken, de meeste old-school laders kunnen tot 5 uur nodig hebben om een batterij volledig op te laden, terwijl hun moderne ‘slimme’ tegenhangers er maximaal een uur over doen. U wilt ook dat uw boormachine een batterijmeter heeft, zodat u altijd weet hoeveel stroom u nog over hebt terwijl u werkt.

Wat is het verschil tussen NiCad- en lithiumbatterijen?

Deze twee vertegenwoordigen de meest populaire batterijkeuzes die momenteel op de markt zijn, waarvan de oudste de variant van nikkel-cadmium (NiCad) is. Behalve dat ze relatief goedkoop zijn, zijn NiCad-batterijen ook behoorlijk duurzaam, en sommige zijn bestand tegen 1000 oplaadcycli. Door hun lage energiedichtheid moeten deze batterijen echter vaak worden opgeladen. Bovendien is er een aantal zorgen met betrekking tot de giftige chemicaliën die vaak worden gebruikt bij de vervaardiging van deze producten.

Dit is misschien de reden waarom lithium-ion (Li-ion) -batterijen zijn ontstaan ​​als een alternatieve stroombron voor snoerloos gereedschap. In vergelijking met NiCad-batterijen zijn deze gemaakt van lichtere materialen en hebben ze een dubbele energiedichtheid. Dit laatste zorgt ervoor dat ze uitblinken in het leveren van stroom met een hoog bereik via een enkele lading. Al deze voordelen hebben een prijs, wat betekent dat u afstand moet doen van meer wanneer u boormachines met Li-ion-batterijen koopt.

Welke boorspanning moet ik kiezen? 12V, 18V, 20V, 36V?

Over het algemeen geldt: hoe hoger de spanning van een elektrisch gereedschap, hoe meer koppel het produceert en, als gevolg daarvan, hoe meer u ervoor moet betalen. Hoewel de meeste elektrische gereedschappen spanningen hebben die tussen 3V en 48V liggen, verkleinen snoerloze boormachines dit bereik tot 12-36V. Op de meeste modellen wordt het voltage aangegeven door een cijfer dat op de zijkant van de batterij is gedrukt.

Wat uw keuze van het voltage betreft, dit hangt uiteindelijk af van het soort projecten dat u op zich neemt. Overweeg voor lichte taken om een ​​laagspanningsmodel te kopen, in dit geval de 12V. Kies voor een 18- of 20-volt boormachine als u wat zware taken gaat uitvoeren, of zelfs een 36V-gereedschap als u snel grote gaten moet boren of enorme bevestigingen moet aandrijven. Het is ook vermeldenswaard dat spanning ook van invloed is op het gewicht, dus verwacht dat hoogspanningsgereedschappen meer wegen.

Wat betekent de “ah” in draadloze batterijen?

‘Ah’ is een afkorting voor ampère-uren en wordt gebruikt om de capaciteit van een bepaalde batterij aan te geven. Een batterij met hoge capaciteit gaat over het algemeen langer mee dan een batterij met een lagere Ah-classificatie, maar er zijn een paar uitzonderingen. Zorg er daarom voor dat u onze beoordelingen doorneemt om te zien waar een bepaald model valt in de prestatietests van de batterij.

Houd er ook rekening mee dat batterijen met een hoge capaciteit altijd zwaarder zullen zijn dan hun kleinere tegenhangers. Daarom moet u rekening houden met draagbaarheid wanneer u uitzoekt hoe lang u wilt dat uw batterij meegaat tussen oplaadbeurten. Een accu met een hoge Ah-waarde heeft ook meer tijd nodig om op te laden. Zoek, afhankelijk van de toepassing (en) die u in gedachten heeft, naar iets dat al deze elementen in evenwicht houdt, waarbij u uiteraard ook rekening houdt met uw budget.

Wat betekent variabele triggersnelheid?

Kortom, een trigger met variabele snelheid is een schakelaar waarmee u verschillende snelheden kunt selecteren, afhankelijk van de taak die voorhanden is. Op de meeste modellen wordt deze functie mogelijk gemaakt met een reeks versnellingen. Hoewel boren met variabele snelheidsinstellingen over het algemeen meer veelzijdigheid bieden, is het belangrijk om er een te kiezen die uitstekende controle biedt bij alle snelheden.

Met andere woorden, uw boormachine moet eenvoudig te bedienen zijn en voldoende variabele controle bieden. Kies voor meer delicate taken een model met een schakelaar met 2 snelheden en een trigger met variabele bediening. Op deze manier kun je de snelheid variëren van nauwelijks draaien tot de bovenkant van elk bereik.

Of u nu een hobbyist of een professionele vakman bent, u kunt er zeker van zijn dat er een boormachine op de markt is die precies bij u past. Bedenk tijdens het winkelen waarvoor u de tool gaat gebruiken, de materialen waarmee u vaak werkt en eventuele uitdagingen die u kunt tegenkomen bij het aanpakken van een project. Houd er rekening mee dat prijs niet altijd hand in hand gaat met kwaliteit en prestaties, dus probeer zoveel mogelijk boren te vergelijken, zodat u de beste accuboormachine kunt vinden voor minder dan 150, 100, 75 en 50,00 die bij u past je behoeften.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Drillmaster
Logo
Shopping cart