Beste Boorhamer

Vergelijk de beste boorhamers

Hoe u de beste boorhamer kiest die momenteel op de markt is
Een aantal bouwprofessionals maakt gebruik van boorhamer. Er zijn momenteel twee hoofdvarianten van draadloze boorhamers beschikbaar. Dit zijn de SDS-boorhamer en de basis-boorhamer.

Je hebt de mogelijkheid om een ​​eenvoudige accuboorhamer te kopen die vergelijkbaar is met een gewone boormachine, of je kunt investeren in een SDS-boorhamer die een extra hamerbeweging levert die vrij krachtig is bij snelle bitwissels. Hoewel basishamerboren opmerkelijk zijn voor middelzware taken en een paar functies kunnen uitvoeren, zijn SDS-hamerboren veel veelzijdiger.

De beste accu-klopboormachine is van onschatbare waarde op bouwplaatsen en bepaalde doe-het-zelfprojecten. Deze krachtige gereedschappen worden doorgaans gebruikt om gaten te boren in bakstenen muren en betonnen funderingen. Ze combineren in feite de voordelen van een hamer met die van een boormachine.

1

Bosch PBH 2100 RE Boorhamer – 1.7 J

De Bosch boorhamer PBH 2100 RE is een handzame en tegelijkertijd zeer krachtige boorhamer voor middelzware tot zware boor-, hamer- en beitelwerkzaamheden in huis en tuin.

De boorhamer is speciaal ontworpen voor boor- en beitelwerkzaamheden in harde materialen. Het pneumatische hamermechanisme van de boorhamer met een slagkracht van 1,7 J zorgt voor een hoge slagkracht ongeacht de aandrukkracht met 550 W motorvermogen. Door het lage gewicht van 2,2 kg kan er met weinig inspanning boven het hoofd of op moeilijk bereikbare plaatsen gewerkt worden.

De PBH 2100 RE is uitgerust met zowel een draai- als een impactstopfunctie. Dit maakt snel wisselen mogelijk bij het bewerken van verschillende materialen. Als de rotatiestopfunctie is uitgeschakeld, kan de boorhamer als beitel worden gebruikt. Zo kunnen oude tegels moeiteloos uit de badkamer worden verwijderd. Bij het boren van gaten in beton en metselwerk kan met de slagstopfunctie worden ingesteld of er met of zonder slag moet worden geboord. De snelheid kan zorgvuldig worden geregeld op de schakelhendel, waardoor beschadiging van gevoelige materialen wordt voorkomen.

2

Bosch PBH 2500 SRE

De boorhamer PBH 2500 SRE van Bosch werkt met een krachtige 600 W en heeft een pneumatisch hamermechanisme met een slagkracht van 1,9 J. Dit zorgt voor een hoge slagkracht in harde materialen, ongeacht de aandrukkracht. Met de meegeleverde Bosch SDS-adapterboorkop kunnen nog steeds normale boren met ronde schacht worden gebruikt.

Leveringsomvang:
– Bosch boorhamer PBH 2500 SRE
– Bosch SDS adapter boorkop
– extra handvat
– diepteaanslag
– 6-delige SDS Plus borenset
– Koffer

3

Bosch Professional GBH 2-28 F Boorhamer

De Bosch Professional GBH 2-28 F boorhamer is een van de krachtigste beitelhamers in zijn klasse. Ondanks het relatief lage gewicht van 3,1 kg heeft de motor van 880 W een slagkracht van 3,2 J. De boorhamer behaalt zo krachtige resultaten op alle gangbare materialen

Verbeterde bescherming door KickBack Control
De innovatieve KickBack Control dient primair ter bescherming van de gebruiker. Bij een plotselinge en onvoorspelbare rotatie van de boorhamer om de booras – bijvoorbeeld als de boor vast komt te zitten in gewapend beton – schakelt de ingebouwde sensor de motor binnen een fractie van een seconde uit. Met behulp hiervan bent u te allen tijde beschermd tegen onverwachte omstandigheden, zelfs bij het gebruik van de hoogste prestaties op harde materialen.

4

Einhell Boorhamer 1250 W – 3,5 J

De boorhamerset RT-RH 32 Kit is het vlaggenschip onder de Einhell boorhamers en bevat uitgebreide accessoires voor onmiddellijk gebruik. Met hamerboren, boren en beitelen met beitelbevestiging heeft de powerpack drie functies voor universeel gebruik. Dankzij de SDS-Plus-houder kunnen boren en beitels snel en zonder gereedschap worden verwisseld en zorgt de motor van 1250 watt voor een enorme slagkracht van 3,5 joule, waarmee de machine elke moeilijke situatie aan kan. Een speciaal lager in de handgreep beschermt de gebruiker tegen trillingen. Dankzij de aluminium aandrijfkop heeft de RT-RH 32 een robuust ontwerp. Zijn overbelasting slipkoppeling zorgt voor een hoge werkveiligheid en wordt onmiddellijk geactiveerd als de boor plotseling vastloopt. De solide, verstelbare metalen boordiepteaanslag zorgt voor exact herhaalbare boordieptes. De extra handgreep is ontworpen met bescherming tegen verdraaien en ook met softgrip en zorgt voor een veilige, comfortabele bediening. De kabelklem om de opgerolde kabel te bevestigen zorgt voor snelle orde. De machine is uitgerust met een boorkop (Ø 68 mm), 10 boren (Ø 5 – 16 mm) en 2 beitels zodat er direct aan de slag kan. De boorhamer en accessoires zijn netjes en veilig opgeborgen in de praktische transport- en opbergkoffer.

5

Bosch Professional GBH 2-26 Boorhamer

De Bosch Professionele Boorhamer GBH 2-26 is een snelle en efficiënte allrounder voor dagelijks gebruik. Met zijn verbeterde prestaties zorgt hij voor een uitstekende boorvoortgang en een hoge beitelverwijdering.
Veelzijdige en robuuste boorhamer
De boorhamer maakt indruk met een groot aantal mogelijke toepassingen, zoals gebruik bij boor-, hamerboor- en beitelwerkzaamheden. Zowel de hoogwaardige componenten als de robuuste afwerking garanderen een lange levensduur en maximale betrouwbaarheid bij elke toepassing.

Wat is een boorhamer?

Een boorhamer is een boormachine voor zwaar werk die wordt gebruikt voor het boren van diepere en grotere gaten door beton en ander metselwerk. In plaats van draaiende schijven in een standaard hamerboor, waar de slagslag het gevolg is van de op en neer beweging van de twee schijven, komt de slagactie in een hamerboor van een zuigersysteem dat de lucht comprimeert en luchtdruk gebruikt om meer kracht te genereren .

Iedereen die met zowel een boorhamer als boorhamers heeft gewerkt, zal het verschil kennen. Boorhamers kunnen grotere en diepere gaten boren door verschillende soorten metselwerk (steen, baksteen, gestort beton, etc.). Dit is dus het ideale hulpmiddel wanneer u grotere projecten aanneemt, omdat u minder werk hoeft te doen en het werk over het algemeen gemakkelijker en minder inspannend voor u zal maken.

Tegelijkertijd kunnen boormachines eenvoudig naar de hamer-modus worden geschakeld en dit is handig wanneer u lichte sloopklussen uitvoert. In tegenstelling tot een hamerboor kunnen ze echter nooit worden gebruikt op de manier waarop u een conventionele boormachine gebruikt, d.w.z. voor houtwerk, kunststof of metaal. Zelfs in de hamer-modus is de kracht van de machine te groot om hem op hout te laten werken.

Waar moet je op letten bij een accu boorhamer?

Draadloze boorhamers zijn precies wat ze zeggen: een boormachine zonder snoer. Deze tool is handig in situaties waarin het niet veilig is om een ​​boormachine met snoer te gebruiken of op plaatsen waar het niet gemakkelijk is om bij de stroombron te komen.

Nu, met draadloze boormachines (zowel standaard hamer als boormachine), is het algemene idee dat ze niet zoveel stroom inpakken als machines met snoer. Dit was misschien waar als we het hadden over oudere modellen. Maar de nieuwste snoerloze modellen bevatten zware hamerboren en SDS-hamerboren en deze machines hebben net zoveel kracht en kracht als hun tegenhangers met snoer.

Kiest u voor een snoerloos model, controleer dan of deze wordt geleverd met afneembare energiepakketten. Het voordeel hiervan is dat u minimaal twee energiepakketten heeft en dit betekent dat terwijl de ene aan het werk is, u de andere kunt opladen en de batterijen meestal binnen een uur weer volledig zijn opgeladen. Dit betekent geen verlies aan werktijd en dus ook geen verlies aan inkomsten.

De motor: (borstelloos versus niet-borstelloos)

Veel accuklopboormachines gebruiken borstelloze motoren in plaats van de conventionele borstelloze of niet-borstelloze motoren. Veel fabrikanten noemen de borstelloze motortechnologie ook wel de ‘slimme’ motor. Nu is er een neiging om de bewering dat borstelloze motoren langer meegaan dan geborstelde motoren af ​​te zwaaien als een simpele marketinggimmick.

We kunnen u echter verzekeren dat dit niet zo is. Wat er gebeurt in het geval van borstelloze motoren is dat in plaats van de borstels (kleine koolstoffilamentblokjes) hier een elektrische printplaat op de motoras is bevestigd en deze print levert de stroom aan de koperen spoelen van het anker.

In tegenstelling tot het bovenstaande, worden bij motoren met borstels twee borstels rechtstreeks op de commutator van de as bevestigd en wanneer u de machine inschakelt (ongeacht of deze met of zonder snoer is), geeft de commutator de door de borstels gegenereerde elektrische stroom door aan het anker van de motor. Nu, aangezien de borstels constant in fysiek contact staan ​​met de commutator, is er wrijving en dit draagt ​​bij aan de geleidelijke slijtage van de motor.

Dus ja – de borstelloze motoren hebben een langere levensduur. Zoals u zich wellicht kunt voorstellen, is dit type motor ook duurder omdat ze de superieure en complexere technologie van het elektrische circuit en de sensoren omvatten.

RPM, koppel, BPM

Koppel is een belangrijke factor waar u goed op moet letten bij het kopen van de beste boorhamer. De koppelwaarde verwijst naar de draaikracht van de boor. Hoe hoger het koppel van uw boor, hoe hoger de draaiende beweging die deze kan produceren.

Welk koppel u moet kiezen, hangt grotendeels af van het soort werk dat u het vaakst met de machine zult uitvoeren. Als u bijvoorbeeld regelmatig diepe gaten moet boren, heeft u een roterende boor nodig met een hoger koppel, die gewoonlijk wordt geleverd bij boren met grotere spiebanen.

Evenzo hebben BPM en RPM betrekking op de boorsnelheid van een bepaald model. RPM of rotatie per minuut is belangrijker als het gaat om eenvoudige hamerboren, waarbij de hogere omwentelingen per minuut zich vertalen in een sterkere hameractie. Aan de andere kant is de BPM of de slag per minuut belangrijker voor boormachines. Als vuistregel geldt dat een toerental van 1200-1500 ideaal is voor middelzware tot zware klussen. Als u echter een krachtigere machine nodig heeft, moet u zoeken naar modellen met meer dan 2000 RPM.

Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer - 600W - Inclusief 6-delige SDS-Plus-S2 Borenset & opbergkoffer

De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is een krachtige en handige boorhamer waarmee je moeiteloos in beton en metselwerk kan boren. De machine is behoorlijk krachtig dankzij het ...
113,00 179,00

De koppeling

De koppeling is weer een belangrijk onderdeel voor alle boorhamers. De huidige hamerboormodellen worden geleverd met motoren die zijn beveiligd met een koppeling. Dit betekent dat als je een dieper gat boort met niet genoeg koppel, dit extra druk op de motor zal creëren. In eerdere modellen zou de motor zelf snel versleten zijn, maar nu de motoren koppelingsbescherming hebben, zal de koppeling zelf verslijten en dit kan meer stilstand voor uw machine betekenen. Voor zware klussen raden we u aan een model te gebruiken met een koppeling met 24 standen die een hogere koppelregeling mogelijk maakt. Zoek ook naar modellen die worden geleverd met een aandrijflijn uit één stuk, wat handig is om de juiste uitlijning tussen motor, versnellingsbak en koppeling te behouden.

De boorkop: (SDS-bits versus gewone boren)

Zowel met snoer als met snoerloze boorhamer worden standaard verstelbare klauwplaten geleverd. Dit betekent dat je verschillende soorten bits kunt gebruiken voor verschillende klussen wanneer je met je boorhamer aan het werk bent. Boorhamerboren zijn daarentegen uitgerust met veerbelaste klauwplaten die rechtstreeks overeenkomen met bits van specifieke grootte. Dit betekent dat je met een specifieke boorkop alleen bits kunt gebruiken die bij die specifieke boorkop passen. SDS-bits worden het meest gebruikt in hamerboren. Normaal gesproken zijn er twee varianten in de SDS-bits: de SDS Plus en de SDS Max. De eerste zijn ideaal voor het boren van gaten met een diameter van 5/32 inch tot ¾ inch, terwijl de Max-bits zijn ontworpen voor het boren van nog grotere gaten – in een bereik van 3/8 inch tot 2 inch. Vergeleken met de hierboven kunnen de gewone bits die worden gebruikt in hamerboren (voor metselwerk) doorgaans gaten boren met een diameter van ¼ in. tot 3/8-in.

De batterij

Als het om accuboormachines gaat, betekent een sterkere accu dat je meer kracht uit de boormachine haalt. Houd er echter rekening mee dat sterkere batterijen de boormachine ook zwaarder en minder handig in gebruik maken. Gewoonlijk is een 18v- of 20v-batterij prima voor middelzware tot zware toepassingen. Mogelijk hebt u batterijen met een hoger voltage nodig voor industriële toepassingen zoals 36v.

Zorg er ook voor dat u controleert of uw accessoirepakket voor boormachines wordt geleverd met een batterij met twee batterijen. Dit is belangrijk bij het werken met snoerloze boorhamers, aangezien u de ene accu kunt opladen terwijl de andere in gebruik is. Dit is vooral relevant voor snoerloze boorhamers, aangezien deze normaal gesproken worden gebruikt voor zware klussen die vaak langer duren dan de capaciteit van een enkele accu.

Als u batterijen afzonderlijk koopt, koop dan altijd twee batterijen. Dit bespaart u veel geld dan wanneer u ze afzonderlijk had gekocht.

Welk type materiaal u boort

Nogmaals, of u een hamer of een roterende boor gebruikt, hangt gedeeltelijk af van het materiaal waarin u gaat boren. Beide typen zijn bedoeld voor gestort beton, steenblokken en metselwerk. Als u echter niet een aantal diepere en grotere gaten gaat boren die dicht bij elkaar liggen, heeft u misschien toch geen roterende boor nodig. Overweeg dus de banen die u gaat uitvoeren voordat u uw geld investeert. De reguliere boorhamers zijn behalve goedkoper ook geschikt voor materialen als kunststof, metaal en hout of hout. Draaiboormachines daarentegen zijn uitsluitend bedoeld voor werkzaamheden aan beton en metselwerk.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Drillmaster
Logo
Shopping cart