Beste Cirkelzaag met en zonder geleiderail

De woorden ‘veelzijdig’ en ‘hulpmiddel’ worden tegenwoordig zo vaak samen gebruikt, dat het moeilijk te zeggen is of het de waarheid is of alleen marketing. Maak echter een korte rondleiding door een bouwplaats en u zult zien dat de cirkelzaag – een handzame elektrische zaag die een rond, draaiend blad gebruikt om te zagen – de echte deal is als het gaat om veelzijdigheid.

Een goede werkplaats aan huis garandeert ook een betrouwbare, krachtige zaag die korte metten kan maken met een verscheidenheid aan taken, van het afbreken van een stuk multiplex tot het snel en herhaaldelijk zagen van een stapel inlijsthout. Cirkelzagen kunnen, wanneer ze correct zijn opgesteld, zelfs groeven snijden.

Bijna elke fabrikant van elektrisch gereedschap verkoopt een cirkelzaag, dus het kiezen van de juiste voor uw werkplaats kan een uitdaging zijn. Of u nu een doe-het-zelver bent die op zoek is naar een lichtgewicht snoerloze optie of een professional op de markt voor een model met veel functies, deze gids helpt u een idee te krijgen waarnaar u moet zoeken. Bovendien zullen we u een tip geven over welke van de beste cirkelzaagopties bovenaan onze lijst met aanbevelingen staan.

1

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag

De Bosch cirkelzaag PKS 66 AF biedt veel kracht en precisie voor rechte zaagsneden. De cirkelzaag is de ideale partner voor veeleisende doe-het-zelvers en universeel inzetbaar. Het hart van de cirkelzaag is de krachtige motor van 1600 W. Dit maakt moeiteloos zagen tot zaagdieptes tot 66 mm mogelijk, zelfs in zeer harde materialen zoals patiohout. De meegeleverde geleiderail van de cirkelzaag zorgt voor maximale precisie. Met behulp van de rail maak je eenvoudig lange sneden precies. Ook versteksneden tot een hoek van 45 ° kunnen moeiteloos en nauwkeurig met de geleiderail worden uitgevoerd. De Bosch CutControl-functie ondersteunt ook nauwkeurig werken. Het praktische vizier aan de voorkant van de zaag is ideaal om uw zaaglijn nauwkeurig te volgen en garandeert u een hoge zaagvoortgang.

2

Powerplus POWX1425

Deze uitgebalanceerde 600W invalcirkelzaag is zeer compact en licht, maar zaagt toch zeer krachtig in hout, aluminium, lichte metalen, kunststoffen, keramiek, tegels en steen. Het apparaat is voorzien van een metalen voet en Smartgrip en is eenvoudig met één hand te bedienen.
De zaagdiepte en de zaaghoek zijn vrij te kiezen. Dankzij de parallelaanslag zijn perfect rechte zaagsneden geen probleem. De POWX1425 wordt geleverd met drie Ø89mm zaagbladen (hout, HSS en diamantzaagblad) en een stofzuigeraansluiting. De stofafzuiging zorgt altijd voor een goed zicht op de zaaglijn.

3

Powerplus POWE30050

Deze cirkelzaag van 1200W heeft een groot zaagblad met een diameter van Ø185mm en een rotatiesnelheid van 5500min-1. Met de ondersteuning van het zaagblad kunt u perfect rechte zaagsneden maken. De zaag kan ook worden gebruikt voor verstekzagen, aangezien de zaaghoek instelbaar is tot 45 °. De bladdiepte kan eenvoudig worden aangepast aan de klus, met een maximum van 65 mm voor normale zaagsneden en 42 mm voor 45 ° verstekzagen. De POWE30050 is voorzien van een softgrip en een stofuitlaat om een stofzuiger op aan te sluiten.

4

DeWalt DWE576K-QS

Stelschroeven en geleidingsgroeven van 90 ° en 45 ° voor een optimale bevestiging of geleiding van de zaag op de geleiderail
Torsiebestendige zaagschoen, geschikt voor het nieuwe DEWALT geleiderailsysteem
Beschermkap met geïntegreerde stofafzuiging
Compacte, uitgebalanceerde en gebruiksvriendelijke cirkelzaag met een zaagdiepte tot 62 mm (met geleiderail 57 mm)
Extra handgreep voor veilig werken met twee handen
Krachtige motor met hoog koppel

5

BOSCH PROFESSIONAL Cirkelzaag GKS190

De Bosch Professional cirkelzaag GKS 190 is een krachtige cirkelzaag voor zowel professioneel gebruik als voor veeleisende doe-het-zelvers.
Duurzaam en veilig
Uw veiligheid speelt de grootste rol bij het gebruik ervan. Hiervoor heeft de cirkelzaag een geïntegreerde motorrem en een inschakelblokkering die aan beide zijden te bedienen is. Bovendien is er een gesloten en hakenvrije beschermkap van gegoten aluminium. Dit voorkomt dat de gebruiker geraakt wordt door zaagsel.

Overwegingen bij het kopen van een circelzaag

Motor uitlijning, loopsnelheid, stroomsterkte en bladtypes zijn allemaal essentiële aspecten van een cirkelzaag. Hier is een korte inleiding om u op weg te helpen.

Sidewinder vs. Worm Drive

Sidewinder en wormaandrijving verwijzen naar motor uitlijning en positie op een cirkelzaag. De motoren van Sidewinder modellen zijn in lijn met het blad geïnstalleerd, waardoor ze op hoge snelheden kunnen draaien in een compact formaat. Modellen met wormaandrijving hebben een motor aan de achterkant van de zaag en gebruiken een set wormwiel overbrengingen (zo genoemd vanwege hun spiraalvormige wormvorm) bij het blad. Zagen met wormaandrijving, die meestal langer, groter en zwaarder zijn, hebben de neiging de snelheid te verlagen maar het koppel te verhogen. Ze hebben ook olie nodig om de tandwielen te smeren, dus gebruikers moeten hun oliepeil dagelijks controleren.

Kort gezegd: voor snelheid, grootte en onderhoudsgemak is een sidewinder model de juiste keuze; voor kracht en koppel zijn de wormzagen oppermachtig.

Bladmaat en soorten

Een duidelijk verschil tussen cirkelzagen is de grootte van hun bladen. Elk gebruikt een blad van een bepaalde maat, van slechts 1/2-inch tot zo groot als 16-5 / 16 inch. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid, maar de gemiddelde persoon kan de meeste inlijstings- en constructieklussen doen met een 7-1 / 4-inch model.

Populaire bladtypes zijn onder meer universele, framing-, afwerkings- en multiplex bladen. Het aantal tanden, of het aantal tanden rond een blad, is de bepalende factor voor welke projecten een blad het beste werkt. Hoe lager het aantal tanden, hoe ruwer de snede zal zijn, waardoor deze messen geschikt zijn voor inlijsten of sloop. Bladen met een hoger aantal moeten worden gebruikt voor het maken van kasten, multiplex en afwerkingswerkzaamheden.

Pro tip: cirkelzagen snijden op de “opwaartse beweging”, wat betekent dat de snijdende helft van het blad (het deel onder de schoen) naar de voorkant van de zaag draait. Dit zal er onvermijdelijk toe leiden dat minuscule stukjes hout uit het hout “scheuren” – vooral bij het zagen van triplex – waardoor merkbaar ruwe randen ontstaan ​​die afbreuk doen aan de kwaliteit van het werk. Om uitscheuren te voorkomen, legt u een stuk schilderslint over uw kniplijn om deze vezels op hun plaats te houden. U kunt hout ook met de voorkant naar beneden zagen om problemen met uitscheuren op het hout te voorkomen.

Waar u op moet letten bij een cirkelzaag

Stijl

Cirkelzagen zijn verkrijgbaar in wormaandrijving of zijwinderuitvoering. Bij zagen met wormaandrijving is de motor achter het blad (dat aan de linkerkant zit) gemonteerd en bieden ze meestal uitstekend zicht voor rechtshandige gebruikers. Sidewinder (ook wel direct drive) zagen hebben de motor naast het blad gemonteerd (dat zit vaak aan de rechterkant). Hoewel dit meer controle over de zaag kan bieden, kan het ook de zaag enigszins uit balans brengen, aangezien de motorzijde zwaarder zal zijn.

Met snoer versus snoerloos

Snoerloze cirkelzagen bieden vrijheid en flexibiliteit om alles, waar dan ook, te zagen – wat vooral goed is voor een werkterrein buitenshuis. Maar draadloze modellen hebben over het algemeen ook een beperkter vermogen en hun looptijd wordt beperkt door de levensduur van de batterij. Aan de andere kant zal een zaag met snoer je meestal meer zaagvermogen geven en kan hij werken zolang hij op een stopcontact is aangesloten.

Geleiderail

Kunnen uw ogen en handen samenwerken om een ​​rechte lijn te snijden? Als je extra hulp nodig hebt om je mes op het goede spoor te houden, kan een gids je helpen. Sommige cirkelzagen hebben lasergeleiders die een pad langs uw snijoppervlak stralen, terwijl andere zich op een railsysteem bevinden dat ervoor zorgt dat het blad recht blijft bewegen.

Huiseigenaar of professional?

Maar laten we zeggen dat u ambitieus bent. Misschien wilt u niet een van deze zagen voor huiseigenaren; je wilt wat de profs gebruiken. Aannemerszagen kunnen het blad links of rechts van de motor hebben. Hun motoren trekken 15 ampère. De zaag rijdt op een grotere, meer schadebestendige schoen en is uitgerust met een grote, stevige trekker schakelaar, grotere en hardere lagers en een dik maar zeer flexibel snoer. Deze eigenschappen bevorderen de duurzaamheid maar verhogen het gewicht van de zaag. De gemiddelde zaag voor huiseigenaren weegt acht tot negen pond.

Maar er is een addertje onder het gras. Omdat het zwaarder en groter is, kan een zaag van aannemersklasse u niet helpen om de klus sneller te klaren, geloof het of niet. Hoewel het waar is dat professionele zagen sneller zagen in vergelijking met zagen van huiseigenaren, is hun belangrijkste eigenschap duurzaamheid. Een huiseigenaar die met een professionele zaag werkt, vindt het misschien te zwaar en kan niet profiteren van de snelheid en het vermogen.

Nu fabrikanten zo hard werken om snoerloos gereedschap te ontwikkelen, kunt u zich ook afvragen of deze beter bij u passen dan een instapmodel gereedschap met snoer. Draadloze zagen van huiseigenaren hebben genoeg kracht om hout, grenen planken en multiplex te zagen. Maar als u verwacht moeilijkere sneden te maken, zoals door een binnenvloer zagen, of onder druk behandeld hout zagen, kies dan voor een professioneel snoerloos of snoer elektrisch gereedschap.

FERM Cirkelzaag – 1200W – Ø185MM

Max. rechte zaagdiepte: 65 mm
49,95 62,95

RSS Cirkelzaag CZRSS-0001 1200W

Max. rechte zaagdiepte: 65 mm
39,95

Makita 230 V Cirkelzaag 165 mm - HS6601

Max. rechte zaagdiepte: 57 mm
88,07 145,00
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Drillmaster
Logo
Shopping cart