Beste elektrische kettingzaag

Elektrische kettingzagen zijn een geweldige aanvulling op het onderhoud van uw eigendommen. Maar feit blijft dat je meestal geen 50cc, 20+ inch zaag nodig hebt voor huis- en tuinonderhoud. Elektrische kettingzagen kunnen op zichzelf al behoorlijk krachtig zijn, en ik was erg onder de indruk van hoe gemakkelijk ze hanteerden en de geleverde klussen konden klaren. Natuurlijk zijn er, net als alle producten, veel verschillende merken, merken en modellen beschikbaar, maar ik heb hieronder een paar van de best beoordeelde producten gegeven om producten te markeren op basis van de huidige beoordelingen van elektrische kettingzagen.

Als je 5 jaar geleden een aantal ervaren houthakkers zou hebben gevraagd naar hun mening over de beste elektrische kettingzaag, zouden ze je hebben afgehakt met termen als een te laag vermogen en een korte batterijduur. Dat komt omdat, voor veel professionals en hobbyisten, de term ‘beste’ en ‘elektrisch’ niet hand in hand gingen bij de bespreking van de beste elektrische gereedschappen voor elektrische kettingzagen.

Maar de technologie is de afgelopen jaren met grote sprongen vooruitgegaan. Zozeer zelfs dat enkele van de beste elektrische kettingzagen nu qua prestaties wedijveren met kettingzagen op benzine. Ze zijn schoner, stiller, draagbaar en betaalbaarder.

Geen rukken aan die vastzittende koorden totdat u moe en bezweet bent voordat u zelfs maar met uw snijwerk bent begonnen.  Er zijn nu veel redenen die rechtvaardigen waarom een ​​elektrische kettingzaag tegenwoordig een even goed voorstel kan zijn.

1

Makita 230 V Kettingzaag 40 cm – UC4041A

De UC4041 A van Makita is een handzame, relatief lichte elektrische kettingzaag met een 40 cm lang zwaard. Het is geschikt voor alle hobbytuiniers die stammen voor brandhout willen kappen en boomtoppen op de juiste manier willen kappen en kenmerkt zich door zijn snel draaiende ketting.
Elektrische kettingzagen maken het slopende tuinwerk leuker. Het Japanse bedrijf Makita levert met de UC4041 A een krachtig apparaat waarmee je dikke takken kunt doorzagen en bomen kunt kappen. De zaag is ook zeer geschikt voor het maken van brandhout.

Het 40 cm lange zaagblad maakt de zaag krachtig – toch is hij met 4,7 kg niet te zwaar om lang stand te kunnen houden. Dit kan een belangrijke factor zijn bij de aankoopbeslissing voor hobbytuiniers die het apparaat vooral nodig hebben voor langdurig werk in de boomtop. Het handvat is voorzien van een rubberen kussentje zodat de zaag stevig vastgehouden kan worden.

De kettingzaag heeft een vermogen van 2,45 pk – net als het wat goedkopere zustermodel UC3541A van Makita, waarvan het zwaard slechts 35 cm meet. De output is ook identiek met 1800 W. Dus als u wat meer wilt investeren en een betere zaaglengte wilt krijgen om te zagen, is de UC4041 A een goed advies.

De kettingsteek van de UC4041 A is 3/8 inch. Voordelig is de zeer snel roterende ketting met een snelheid van 14,5 m / s. Zo kunt u uw zaagwerkzaamheden snel en netjes uitvoeren. Een belangrijke opmerking voor de vergelijking: deze snelheid verwijst altijd naar het stationair draaien met kettingzagen. Daarom kan het variëren bij het werken op verschillende harde houtsoorten. Een klein nadeel van de zaag is het volume, met meer dan 101 dB is hij immers niet bepaald stil. Voor de veiligheid is het apparaat uitgerust met een kettingrem. Dit stopt de motor binnen fracties van een seconde en beschermt u tegen mogelijke verwondingen.

Elektrische kettingzagen zijn over het algemeen erg gemakkelijk te gebruiken, maar u moet toch voorzichtig zijn tijdens het werken. Het onderhoud is ook eenvoudig: de ketting kan zonder gereedschap worden verwisseld en de kettingspanning kan worden aangepast. Door het grote kijkvenster zie je in één oogopslag het oliepeil.

2

Einhell GH-EC 1835

De elektrische kettingzaag GH-EC 1835 is een handig en krachtig apparaat dat een betrouwbare hulp blijkt te zijn bij het zagen van brandhout, het uitdunnen en het vellen van kleinere bomen. Kwaliteitszwaard en ketting van OREGON zorgen voor optimale snijprestaties. De ketting kan zonder gereedschap worden gespannen en verwisseld. Het hoogwaardige, robuuste metalen tandwiel zorgt voor een goede krachtoverbrenging en een lange levensduur. De GH-EC 1835 is voorzien van terugslagbeveiliging met een mechanische directe kettingrem, die de ketting direct stopt als de zaag omhoog wordt gedraaid. Het oliepeil in het oliereservoir van de automatische kettingsmering kan eenvoudig worden gecontroleerd dankzij het grote kijkglas. De grote olievulopening met snelsluiting maakt het bijvullen van olie gemakkelijk. Een kettingvergrendelingsbout zorgt voor veiligheid als de ketting eraf zou springen. De robuuste metalen klauwstop zorgt voor een veilige geleiding en dient als draaipunt bij het zagen van liggende stammen. De voedingskabel is beschermd door een trekontlasting.

3

BLACK+DECKER CS1835-QS Kettingzaag

De krachtige elektrische kettingzaag CS1835 van Black + Decker is ideaal voor houtwerk zoals het kappen van bomen en struiken of het zagen van brandhout en constructiehout. In vergelijking met benzinemotoren is hij aanzienlijk stiller, lichter en minder trillend, gemakkelijk te onderhouden en stoot hij geen uitlaatgassen uit.

Met een kettingsnelheid van 12,5 m / s is de kettingzaag CS1835 extreem krachtig en realiseert hij een snelle voortgang van het werk. Het 30 cm lange zwaard met een takdiameter tot 30 cm is eenvoudig af te werken.
Zaagwerk kan gevaarlijk zijn – daarom is de kettingzaag CS1835 van Black + Decker uitgerust met een uitgebreid veiligheidspakket. De machine kan alleen worden gestart door de veiligheidsschuifschakelaar en de gaspedaalschakelaar tegelijkertijd in te drukken – hij kan niet per ongeluk worden ingeschakeld. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, stopt de ketting in een fractie van een seconde en vermindert zo de kans op letsel door een achterop lopende ketting aanzienlijk. Het gevaarlijke terugslageffect (of “terugslag”) dat optreedt bij het raken van een obstakel of bij het snijden met de punt van het zwaard, wordt door de verchroomde ketting met lage terugslag duidelijk geminimaliseerd. Metalen aanslagklauwen zorgen voor een stevige houvast tijdens het zagen.

4

BLACK+DECKER CS2040-QS Kettingzaag

De extreem krachtige elektrische kettingzaag CS2040 van Black + Decker is bij uitstek geschikt voor houtwerk zoals het kappen van bomen en struiken of het zagen van brandhout en constructiehout. In vergelijking met benzinemotoren is hij aanzienlijk stiller, lichter en minder trillend, gemakkelijk te onderhouden en stoot hij geen uitlaatgassen uit.
Met een kettingsnelheid van 12,5 m / s is de kettingzaag CS2040 extreem krachtig en realiseert hij een snelle voortgang van het werk. Het 40 cm lange zwaard met een takdiameter van 40 cm is eenvoudig af te werken.

Zaagwerk kan gevaarlijk zijn – daarom is de kettingzaag CS2040 van Black + Decker uitgerust met een uitgebreid veiligheidspakket. De machine kan alleen worden gestart door de veiligheidsschuifschakelaar en de gaspedaalschakelaar tegelijkertijd in te drukken – hij kan niet per ongeluk worden ingeschakeld. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, stopt de ketting in een fractie van een seconde en vermindert zo de kans op letsel door een achterop lopende ketting aanzienlijk. Het gevaarlijke terugslageffect (of “terugslag”) dat optreedt bij het raken van een obstakel of bij het snijden met de punt van het zwaard, wordt door de verchroomde ketting met lage terugslag duidelijk geminimaliseerd. Metalen aanslagklauwen zorgen voor een stevige houvast tijdens het zagen.

5

Güde GAK 710 Telescopische Kettingzaag

Met de variabele telescoopverstelling van 2,29-2,89 m bereik je ook ver boven gelegen gebieden. Telescopisch verlengstuk Draagriem Vanghaak Automatische kettingsmering Hoogwaardige Oregon-zaagketting en Oregon-zwaard 3-voudig vergrendelbare zaagkop 0-30 ° Toepassingsgebieden: Voor houtverzorging tot ca. 5-6 m hoogte afhankelijk van lichaamsgrootte. Technische gegevens Netspanning: 230 V Frequentie: 50 Hz Beschermingsklasse: II Beschermingsgraad (IP): 20 Motorvermogen (P1): 710 W Snijlengte: 180 mm Lengte van het zwaard: 240 mm Max. Kettingsnelheid: 14 m / s Kettingolietank: 0,2 l Totale lengte: 2290 – 2890 mm Telescopisch verlengstuk: 0 – 600 mm Zwenkbaar kop: 0 – 30 ° Lengte aansluitkabel: 35 cm Type mes: Oregon Groefbreedte: 1,1 mm Type ketting: Oregon Aantal Aantal aandrijfschakels: 33 stuks. Dikte aandrijfschakels: 1,1 mm Indeling: 3/8 “LWA geluidsniveau: 103 dB Lengte: 2.290 mm Breedte: 240 mm Hoogte: 140 mm Nettogewicht: 4,46 kg Brutogewicht: 5,43 kg

Waarom een elektrische kettingzaag?

Om te beginnen zijn elektrische kettingzagen goedkoper dan hun tegenhangers op benzine. Als zwaar zagen niet in de voorzienbare toekomst ligt, maar u een krachtig snijgereedschap nodig heeft voor uw eigendom, dan zal de investering in een elektrische zaag veel lichter zijn voor uw portemonnee.

Elektrische zagen zijn ook bijna altijd lichter in gewicht en hebben een lagere trilling door het lagere vermogen in vergelijking met een gasmotor. Hierdoor kunt u langer doorwerken met minder vermoeidheid en wordt voorkomen dat uw rug en schouders de spanning voelen van het vasthouden van zo’n krachtig stuk gereedschap.

Elektrische zagen ZIJN krachtig, en er kan op worden gerekend dat ze bomen van kleinere tot gemiddelde afmetingen neerhalen en vaak ook korte metten maken met stapels brandhout. Ze kunnen ook kleinere klussen aan zonder bang te zijn om te binden, omdat het door soepelere materialen snijdt. Persoonlijk gebruik ik de mijne graag als werk op de boerderij om grote balen hooi in beter beheersbare hoeveelheden hooi te snijden.

Het onderhoud van een elektrische zaag is ook VEEL minder dan een benzine aangedreven zaag. Ondanks dat het onderhoud over het algemeen vrij eenvoudig is van een kettingzaag, hoeft u zich geen zorgen te maken over brandstof, luchtfilters, bougies of iets anders dat verband houdt met een gasmotor. Zaagblad- en kettingolie, het opladen van een accu of het hebben van een betrouwbaar verlengsnoer is vrijwel alles wat u nodig heeft buiten de normale reiniging en het aanspannen van de ketting bij een elektrische versie.

Hoe werkt een elektrische kettingzaag?

Het uitgangspunt achter een elektrische kettingzaag is gemakkelijk te begrijpen. Aangedreven door een lithiumbatterij of een stopcontact via een verlengsnoer, draait een elektrische kettingzaag misschien niet zo snel als een versie op gas, maar het is nog steeds een krachtig hulpmiddel. De elektrische stroom die wordt geleverd om de motor te laten draaien, laat de rotor met hoge snelheid draaien. Dit is wat de tandwielen voedt om het tandwiel aan te drijven om de ketting op het zaagblad te laten draaien.

Elektrische kettingzagen worden gebruiksklaar uit de doos geleverd en hebben over het algemeen alleen de toevoeging van kettingzaag olie nodig (die meestal wordt meegeleverd). Dit helpt bij het smeren van de ketting zodat deze gemakkelijk langs het zaagblad kan bewegen en oververhitting en vastlopen voorkomen.

Zaken om te overwegen voordat u een elektrische kettingzaag koopt

Elektrische kettingzagen worden nog steeds als vrij nieuw op de markt beschouwd. Om hieraan toe te voegen, is er veel verkeerde informatie die wordt rondgedreven door fabrikanten, die door elkaar de termen Volt (V), Ampère (A) en Wattage (W) gebruiken om het vermogen te beschrijven.
Dit is genoeg om een ​​nieuwe koper die nog nooit een kettingzaag heeft gehad, in verwarring te brengen. Of om ze over te halen om een ​​duurdere eenheid te kopen dan nodig zou kunnen zijn.
Als u zich verloren voelt tijdens het winkelen voor de beste elektrische kettingzaag, dan zijn hier een paar belangrijke variabelen die u moet overwegen voordat u de beslissing neemt.

Welke kettingzaag heb ik nodig?

Welke houtsoort ga je aanpakken? Zullen het gedroogde, zieke takken zijn? Wordt het naaldhout of wordt het hardhout zoals esdoorn of eik?
Hoeveel hout gaat u in een week zagen?
Meestal zijn er twee factoren die bepalen hoe krachtig de elektrische kettingzaag zal zijn en of deze past bij de taken waarvoor u hem nodig hebt.
In een snoerloos model zijn de spanning en het aantal pk’s (als de fabrikant het vermeldt) de meest kritische factoren die het vermogen bepalen.
In een model met snoer is het de stroomsterkte en het aantal pk’s.
Hoe langer het zaagblad, hoe gemakkelijker het wordt om hout met een grote diameter te zagen.
Het voorbehoud is dat een langere zaag zwaarder en moeilijker te hanteren is voor taken die precisie vereisen.
Een zaag met een kleiner blad (10-14 inch) is gemakkelijker te hanteren voor kleinere, routinematige zaagwerkzaamheden in de tuin.

Soorten elektrische kettingzagen

Elektrische kettingzagen zijn met of zonder snoer, en beide hebben een aantal voor- en nadelen die u misschien wilt overwegen. Dit zijn beide unieke hulpmiddelen voor gebruik rondom uw huis en eigendommen, en het is belangrijk om het beste te kiezen voor de klussen die u voorhanden hebt en de faciliteiten die u heeft.

Met snoer

Zagen met snoer hebben een kort snoer dat moet worden aangesloten op een verlengsnoer dat is aangesloten op een stopcontact van minimaal 220 volt. Deze bieden voldoende kracht voor lichte tot middelzware klussen en zijn goed voor het zagen van brandhout, trimmen en snoeien van bomen.

Over het algemeen zijn elektrisch aangedreven zagen met snoer sterker dan hun snoerloze tegenhangers, en sommige zijn zelfs krachtig genoeg om grotere bomen te zagen. Omdat het rechtstreeks op een stroombron wordt gevoed, hoeft u niet te stoppen om de batterijen op te laden, en behalve om ervoor te zorgen dat er voldoende zaagblad- en kettingolie is, hoeft u zich geen zorgen te maken over een brandstofbron.

Het zijn meestal ook de minst dure zaagmodellen die beschikbaar zijn, omdat het snoer als hinderlijk en veiligheidsrisico kan worden beschouwd, waar goed op moet worden gelet. Bovendien moet u een stopcontact beschikbaar hebben, waardoor het minder draagbaar is.

Snoerloos

Snoerloze kettingzagen worden aangedreven door oplaadbare batterijen, waardoor ze zeer draagbaar zijn en handig voor lichte zaagklussen. Met veranderingen in de technologie zijn deze steeds krachtiger geworden, en sommige kunnen zelfs meer gematigde taken aan – dus het controleren van beoordelingen en beoordelingen over consumentengebruik is zeker nuttig als u een draadloos model overweegt.

Meestal hebben deze minder kracht dan hun tegenhangers met snoer en kunnen ze het beste worden gebruikt voor trimmen en snoeien, en voor wat licht zaagwerk voor brandhout. Bovendien zullen ze niet voor onbepaalde tijd kunnen werken omdat de batterij uiteindelijk leeg raakt. U kunt altijd extra batterijen aanschaffen om een ​​opgeladen batterij bij de hand te hebben, zodat u niet op uw werk hoeft te wachten op een nieuwe lading.

Snoerloze kettingzagen zijn doorgaans ook duurder vanwege de aangeboden batterijkwaliteit. En als u een aparte batterij wilt kopen, kan dit extra kosten met zich meebrengen.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Drillmaster
Logo
Shopping cart