Beste Grondboor Handmatig en Machine

De grondboor is een praktisch tuingereedschap dat ook in de bosbouw en landbouw wordt gebruikt. Voor veel doe-het-zelvers is de boor een onderdeel van de basisuitrusting.

Met een grondboor kunnen gaten netjes en nauwkeurig worden uitgegraven. Vergeleken met het graven van gaten met een schop, is het gebruik van een grondboor een stuk minder ingewikkeld en minder inspannend.

Met onze grondboor test willen we u helpen de boor te vinden die het meest geschikt voor u is. We hebben handbediende grondboren met elkaar vergeleken, zowel handbediende grondboren als de gemotoriseerde varianten. We hebben de respectievelijke voor- en nadelen op een rijtje gezet, die de aankoopbeslissing voor u zo gemakkelijk mogelijk moeten maken.

Over de Grondboor

  • De grondboor is een praktisch hulpmiddel om met relatief weinig inspanning rechte, ronde gaten in de grond te boren.
  • Er zijn verschillende soorten grondboren: de handboor, die met fysieke kracht in de grond wordt gedraaid, en motor aangedreven grondboor.
  • Het gebruik ervan is afhankelijk van de grootte en diepte van het gewenste gat.
  • Zowel bij handboor als motorboor is de ondergrond cruciaal voor het graven van een gat. De grond moet los zijn, anders werkt de boor niet.

De beste hand grondboor

DeWit Handgrondboor / Palenboor - Standaard Model - 8 cm

42,00
Laatste update was op: september 14, 2023 6:26 pm

DeWit®

Ako Grondboor 7cm Zwaar Model

43,56
Laatste update was op: september 14, 2023 6:26 pm

De Wit

De beste machine grondboor

TIMBERPRO – Grondboor - Benzine - 52cc - 3 boren 100/150/200 mm - verlengstuk 30cm.

189,95
Laatste update was op: september 14, 2023 6:26 pm

Timberpro | Steellengte: 80 mm

T-Mech Grondboor Machine Benzine - Set met boren- Grondboormachine - 3pk

289,99
Laatste update was op: september 14, 2023 6:26 pm

MonsterShop | Steellengte: 1730 mm

Wat is een grondboor?

Een grondboor is een werktuig dat rechte, ronde gaten in de aarde graaft. Met de grondboor kunnen ronde gaten geboord worden: De grondboor wordt met kracht in de aarde gedraaid tot hij helemaal in de grond zit, daarna wordt hij er weer uit gehesen.

Voor wie is een grondboor geschikt?

De grondboor wordt voornamelijk gebruikt in de bosbouw, groenvoorziening en tuinbouw. De tool is ook goed te gebruiken in je eigen tuin. Het is een essentieel apparaat voor iedereen die iets in de aarde wil werken.
De grondboor kan overal worden gebruikt waar aarde moet worden uitgegraven.

De toepassingsmogelijkheden van een grondboor zijn zeer divers: van kleinere plantgaten tot het plaatsen van afrasteringspalen tot het boren van putten, overal waar aarde moet worden gegraven kan hij worden toegepast. Gaten graven met een grondboor is veel sneller en schoner dan graven met een schop en schep. De bediening van een grondboor is relatief ongecompliceerd en daarom is deze tool niet alleen geschikt voor professionals, maar ook voor leken.

Er zijn ook hydraulische boren van enkele meters lang en met een grote diameter. Deze worden voornamelijk gebruikt in de landbouw en bouw om enorme gaten in de grond te graven. In dit artikel beperken we ons tot de handbediende grondboor.

Voor welke ondergrond is een grondboor geschikt?

De meeste grondboren werken op een zachte ondergrond, bij voorkeur op een vlakke ondergrond. De aarde mag niet te verdicht zijn, maar eerder los. Veel wortels, stenen of andere vaste stoffen kunnen ook een obstakel vormen voor de boor. Ook leem- of kleigronden blijken niet geschikt.

Waar moet u nog meer op letten voordat u gaat boren:

Weer: Te veel regen verzilt de grond, dus voorzichtigheid is geboden. Als de thermometer onder nul zakt, maakt grondvorst het boren van een gat onmogelijk omdat de grond te hard wordt.
Harde ondergrond: Zelfs met harde oppervlakken zijn conventionele grondboren niet geschikt. De boor kan niet gemakkelijk worden gebruikt op afgedichte oppervlakken zoals asfalt of stenen platen.

Welke diameter van de boorkop is geschikt?

Afhankelijk van de toepassing moeten gaten van verschillende afmetingen worden geboord. En afhankelijk van de grootte van het gat dat geboord moet worden, moet een ander type boor worden gekozen.

De keuze van de juiste grondboor hangt af van de diepte en diameter van het gat dat u wilt.

Voor bijvoorbeeld het bouwen van funderingen of het plaatsen van hekken adviseren wij gaten met een diameter van ca. 250 mm. Hiervoor is een motorvijzel (eenmans of tweemans) zeer geschikt. Voor grotere gaten vanaf 300 mm in diameter wordt een zwaarder apparaat, zoals een minigraafmachine, aanbevolen.

Voor kleinere werkzaamheden in de tuin, bijvoorbeeld voor het planten, is een diameter van ongeveer 8 cm voldoende, en deze gaten hoeven niet te diep te zijn. Dit is waar hand- of snoerloze grondboor in het spel komen.

Ook de diepte van het gat speelt een belangrijke rol. Funderingsputten moeten bijvoorbeeld minimaal 80 cm in de grond reiken. Ze zitten dus onder de vorstgrens en kunnen voldoende stabiliteit garanderen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Drillmaster
Logo
Shopping cart