Draadloze Accu Boormachines Koopgids

Een accuboormachine is een elektrisch gereedschap dat gaten kan boren en schroeven kan aandrijven. Het is misschien wel het handigste elektrische gereedschap voor iedereen, van doe-het-zelvers tot professionals.

Als je iemand vraagt om de meest voorkomende vaderdag cadeaus te noemen, zullen velen waarschijnlijk ‘elektrisch gereedschap’ zeggen. Degenen die de details kennen, zullen waarschijnlijk “draadloze boormachines” zeggen. Snoerloze boormachines zijn waarschijnlijk het meest iconische elektrische gereedschap geworden en het is gemakkelijk in te zien waarom ze een essentieel elektrisch gereedschap zijn dat elke huiseigenaar in de buurt moet houden om huisreparaties gemakkelijk te maken.

Snoerloze boormachines zijn het meest populaire elektrische gereedschap voor huishoudelijk gebruik sinds ze voor het eerst in de jaren 60 werden geïntroduceerd (een Japans bedrijf, Makita, beweert dat het de draadloze boormachine in 1978 heeft uitgevonden; maar het was eigenlijk Black & Decker, die de eerste accuboormachine in 1961).

Rond elke speciale gelegenheid (Kerstmis, Vaderdag, verjaardagen, enz.) Kun je er zeker van zijn dat grote hoeveelheden mensen opraken om snoerloze boormachines te kopen, hetzij als cadeau voor zichzelf of voor vaders en echtgenoten. Dat kan echter een probleem zijn, er zijn tenslotte talloze draadloze boormachines op de markt en honderden verschillende fabrikanten; dus hoe moet een beginnende koper weten waar hij op moet letten bij het kopen van een draadloze boormachine? Ik begrijp hoe ontmoedigend het kan zijn om in te breken in de wereld van elektrisch gereedschap; Om u te helpen uw beslissing gemakkelijker te maken, vindt u hier een uitgebreide koopgids voor accuboormachines.

Gebruik van draadloze boormachine

Boormachines zijn elektrische gereedschappen die voornamelijk voor twee doeleinden worden gebruikt. Ten eerste zetten ze gaten in hout, muren of andere harde oppervlakken. Ten tweede bevestigen ze schroeven en bevestigingsmiddelen op oppervlakken. Een accuboormachine is, zoals je waarschijnlijk aan de naam kunt zien, gewoon een boormachine die zonder snoer werkt.

U kunt een accuboormachine gebruiken om gaten in muren te boren, meubels te monteren en hout te bewerken. En door degene met het juiste vermogen te selecteren, kunt u zelfs een terras bouwen en het huis verbeteren, zoals het verbouwen van uw keuken.

Welke functies moet ik zoeken in een accuboormachine?

Hoog voltage

U kunt zien hoe krachtig een accuboormachine is door naar het voltage te kijken. Simpel gezegd, meer spanning is gelijk aan meer vermogen. Dus als je denkt dat de boormachine op taaie materialen gebruikt gaat worden, zorg dan dat je een hoogspanningsboor aanschaft.
Lichte boormachines: deze zijn geschikt voor kleine huishoudelijke klussen. Ze worden normaal gesproken geleverd met een batterij van 6V tot 12V.
Gemiddeld algemeen gebruik: accuboormachines van 12 V tot 18 V zijn de meest populaire modellen. Ze zijn geschikt voor bijna alle soorten boor- en rijwerk, behalve voor zeer zware klussen.
Boormachines voor zwaar werk: Professionals zoals bouwvakkers hebben een accuboormachine voor zwaar werk nodig met meer vermogen en duurzame batterijen. Normaal gesproken hebben deze een classificatie van 18V tot 24V en er zijn gespecialiseerde eenheden die tot 36V gaan.

Ik stel voor dat je een 18V accuboormachine aanschaft. Het kan het meeste huishoudelijke werk, doe-het-zelfwerk, verbouwingsklussen aan en zelfs geschikt voor professionals.

Koppel

De nominale spanning geeft u altijd geen duidelijk beeld van het totale vermogen van de boormachine. Als je op een hardere ondergrond gaat boren, heb je meer koppel nodig. Koppel is de draaiende kracht die de boor op het werkoppervlak kan uitoefenen. Het koppel wordt gemeten in Newtonmeter (Nm) of in-lbs als u zich in de VS bevindt.
Voor houtbewerking en boren in zachtere materialen zoals plastic, hoeft u zich geen zorgen te maken over het koppel, aangezien bijna alle boormachines dergelijke bewerkingen kunnen uitvoeren. Bij het boren in metaal, beton en andere harde oppervlakken heeft u echter meer koppel en minder snelheid nodig.

Vermogen UWO

Units Watts Out (UWO) is de nieuwe norm voor het meten van het maximale vermogen van een boormachine. Het is een combinatie van snelheid en koppel. In geschoten hoger de UWO, krachtiger de oefening is.

Soort motor

Kies degene met een borstelloze motor, omdat ze voor langere tijd kunnen worden gebruikt zonder dat de motor oververhit raakt.

Geborstelde versus borstelloze motoren

Accuboormachine met borstelloze motor

Een borstelloze motor kan de weerstand voelen en aanpassen aan de taak. Dat betekent dat het alleen minder kracht trekt tijdens een taak die minder kracht vereist en bij het uitvoeren van zware taken meer kracht zal trekken. Dit resulteert in een optimaal gebruik van de batterij en dus een langere looptijd.

Bovendien hebben borstelloze motoren, in tegenstelling tot gewone motoren, geen last van wrijving en spanningsverlies. Dit verlengt de levensduur van de accuboormachine. Ook kunnen ze krachtiger zijn dan de motoren met borstels omdat er meer ruimte is om de motor groter te maken.

Kortom, borstelloze motoren zijn efficiënter, krachtiger en duurzamer.

Nadelen: ze zijn duur in vergelijking met gewone motoren. Gemiddeld zijn borstelloze motoren ongeveer 25 tot 30% duurder.
Daarnaast hebben borstelloze motoren lithium-ionbatterijen nodig.

Kop Maat

De boorkopmaat bepaalt de maximale maat van de boor die je kunt vasthouden. De meest algemeen verkrijgbare boorkopmaten zijn 3 / 8- en ½-inch.

Batterijen

Zoek naar draadloze boormachines die worden geleverd met een extra batterij. Het kan erg frustrerend zijn om uw accuboormachine midden in een intensieve klus te laten sterven; dus een extra batterij opgeladen en klaar voor gebruik is een geweldige bonus.

Laadstation

Met de vooruitgang van de technologie zijn batterijen veel verbeterd. Tegenwoordig is er een inductief laadstation dat werkt volgens het principe van wisselende magnetische velden om uw batterij op te laden.

Er zijn ook batterijen voor het wisselen van spanning waarmee u het elektrische gereedschap kunt laten werken op basis van uw gebruik. Uw batterij gaat langer mee tussen oplaadbeurten als u lichte klussen uitvoert.

Als u een elektrisch gereedschap van een bepaald merk bezit, controleer dan of de accuboormachine van hetzelfde merk de accu van uw bestaande elektrische gereedschap kan accepteren. Vaak kunt u dezelfde accu gebruiken tussen uw elektrische gereedschappen van hetzelfde merk.

Snelheidsbereiken

Sommige accuboormachines zijn uitgerust met de mogelijkheid om de snelheid waarmee ze werken te regelen. Dit is een goede eigenschap, omdat verschillende snelheden zorgen voor meer flexibiliteit bij het werken met verschillende materialen.

Dual Speed: goedkope basismodellen worden geleverd met een enkele snelheid, meestal 300 RPM. Andere varianten zijn uitgerust met dubbele snelheid; één voor boren en één voor schroeven.

Variabele snelheid: Naast de dubbele snelheid hebben de meeste high-end modellen ook de mogelijkheid om met variabele snelheden te werken. Dit is wenselijk wanneer u aan verschillende soorten werkstukken werkt. Voorbeeld zachter materiaal vereist een hoger toerental, terwijl u de snelheid moet verlagen om hardere oppervlakken en metalen te boren.

Grip

U, of de persoon voor wie u de accuboormachine koopt, zal hem veel vasthouden. Zorg er dus voor dat u op zoek bent naar een boormachine die echt reclame maakt voor zijn grip. Zoek naar degenen die reclame maken voor ‘ergonomische grepen’ of ‘comfortgrepen’.

Draadloze boorset

Weet u wat er mooier is dan een accuboormachine cadeau te doen? Een draadloze boorcombinatieset ontvangen. Het is heel gebruikelijk om accuboormachines te verpakken met grote hoeveelheden boren en ander gereedschap. Als u het zich kunt veroorloven, moet u altijd een set aanschaffen, u weet tenslotte nooit wanneer er meer gereedschappen en boren van pas kunnen komen.

Dus de volgende keer dat u een accuboormachine in de uitverkoop tegenkomt, weet u waar u op moet letten om de beste te selecteren. Als u nog steeds niet zeker weet of een snoerloze boor de juiste keuze voor u is, lees dan verder om erachter te komen waarom u een accuboormachine zou moeten kopen in plaats van een snoerloze boormachine.

Snoerloze boormachine versus snoer

Dus waarom zou u een accuboormachine gebruiken in plaats van een gewone elektrische boormachine met snoer?
Voordelen van accuboormachine

Gemak

Een van de grote pluspunten van accuboormachines is dat ze buitengewoon handig zijn. U kunt ze binnen enkele minuten inpakken en praktisch overal mee naartoe nemen. Moet u binnenshuis werken? Grijp uw accuboormachine en zorg ervoor. Een familielid vraagt ​​je iets te repareren in hun huis aan de andere kant van de stad? Geen probleem, pak uw accuboormachine in en neem hem mee naar huis. Met een accuboormachine is het werk eenvoudig en snel. Zolang je een opgeladen accu hebt, kun je overal werken, ook als er geen stopcontacten in de buurt zijn.

Wendbaarheid

Moderne accuboormachines zijn zeer draagbaar. Als u ooit een boormachine met snoer heeft gebruikt, weet u dat deze erg omvangrijk kan zijn en dat het snoer voorkomt dat u de boormachine naar krappere plekken verplaatst. Snoerloze boormachines zijn gemakkelijk vast te houden, gemakkelijk te hanteren en gemakkelijk te verplaatsen naar krappe plekken. Het uitvoeren van klussen die veel beweging vereisen, zal veel gemakkelijker zijn met een accuboormachine, omdat ze gemakkelijk te bedienen zijn.

Nadelen

Op batterijen

Aangedreven worden door batterijen is zowel een zegen als een vloek. Enerzijds betekent de batterijvoeding dat accuboormachines overal mee naartoe kunnen worden genomen. Maar aan de andere kant, als de accu van uw accuboormachine niet is opgeladen, kunt u de boormachine niet gebruiken. Als u dus vergeet de batterij van uw boormachine op te laden de avond voordat u deze gebruikt, kan deze tijdens het werk doodgaan; in dat geval moet u enkele uren wachten tijdens het opladen.

De gewone boren met elektrische kabels kunnen krachtiger zijn. Met andere woorden, een boormachine met snoer met hetzelfde vermogen als een accuboormachine is normaal gesproken veel lichter. Dit komt door het extra gewicht van het accupakket in een accuboormachine.

Ze kunnen uw hand snel vermoeien

Snoerloze boormachines, vooral krachtige boormachines met grotere motoren, kunnen na een tijdje behoorlijk omslachtig worden om vast te houden. Bovendien kunnen accuboormachines weerstand ondervinden bij het boren in taaie materialen; dit betekent dat u de boor extra stevig moet vasthouden, wat uw hand en pols nog meer vermoeit.

Merken draadloze boormachines. Welke is het beste?

Amerikaanse merken

DeWalt: Professioneel elektrisch gereedschap voor de bouw en zwaar werk.
Black and Decker: een zeer populair merk in de wereld van elektrisch gereedschap.
* Alle bovenstaande merken zijn eigendom van één bedrijf, Stanley Black en Decker.

SKIL: Dit is een in de VS gevestigd bedrijf dat een aantal elektrische gereedschappen vervaardigt. Maar eerlijk gezegd zijn snoerloze boormachines niet hun kracht. SKIL staat bekend om elektrische zagen, vooral cirkelzagen.

Duitsland

Bosch: De Duitse gereedschapsfabrikant maakt elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit.

Japan

Hitachi: Het enorme Japanse bedrijf staat bekend om zijn vele producten. Mijn ervaring is dat de accuboormachines van Hitachi zeer betrouwbaar zijn.
Makita: De in Japan gevestigde Makita Corporation is een multinational met wereldwijde activiteiten. Een groot aantal van hun elektrische gereedschappen wordt echter in de VS gemaakt in hun fabriek Nat Buford, Georgia.

Welk merk moet ik kopen?

Als u de accuschroefboormachine koopt voor reguliere klussen aan huis, doe-het-zelf, meubelmontage enz., Het merk doet er echt niet toe. Alle bovengenoemde merken elektrisch gereedschap produceren boren van goede kwaliteit. Bekijk dus de belangrijke functies die ik u heb verteld en kies degene die u zich kunt veroorloven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Drillmaster
Logo
Shopping cart