Het juiste schuurpapier kiezen

Juiste keuze en kwaliteiten schuurpapier

Iedereen die het genoegen heeft gehad om hout voor te bereiden op een nieuwe verf- of vernislaag, weet dat het hard werken kan zijn. Maar je weet ook hoe belangrijk de voorbereiding is.

Het is waarschijnlijk de belangrijkste stap bij het opknappen van uw hout, want als u de voorbereiding niet correct krijgt, maakt het niet uit hoe goed u het schildert of vernist, het resultaat zal altijd een slecht uitziende overschildering zijn.

Het kiezen van het juiste schuurpapier is een heel belangrijke stap om uw hout voor te bereiden op een nieuwe laag. Handmatig schuren is niet zo leuk, maar er zijn vaak momenten waarop je met een elektrische schuurmachine kunt beginnen totdat je veel van de buitenste lagen hebt verwijderd.

Elektrische schuurmachines

Een snelle bandschuurmachine wordt gebruikt om grote oppervlakken te schuren, zoals houten vloeren, deuren en alles met een groot oppervlak.

Draagbare bandschuurmachines zijn erg handig voor klussen waarbij hardnekkige buitenlagen moeten worden verwijderd.

Afwerkingsschuurmachines, ook wel vlakschuurmachines genoemd, zijn ongeëvenaard om dunnere lagen te verwijderen.

Voor kleine, ingewikkelde klussen of voor oppervlakken met veel contouren, wordt het schuren met de hand gedaan, met schuurpapier in de juiste vorm gebogen of op schuim of houten blok geplaatst.

Een van de veelgemaakte fouten die mensen maken, is de verkeerde keuze van schuurpapier. Hoe lager de korrelgrootte van het schuurpapier, hoe groter de schuurkorrels. Voor echt taaie oppervlakken is schuurpapier met hoge korrel de betere keuze en als u fijne, lichte schuurwerkzaamheden moet uitvoeren, is de hogere korrel een geschikte keuze.

Het gebruik van te laag schuurpapier dat te grof is, kan problemen opleveren bij het weg schuren van het hout zodra de verflagen op het hout dat u wilt verwijderen verdwenen zijn.
Dit gebeurt erg snel, dus je denkt dat je gewoon de verf aan het nemen bent, dan controleer je en het is te diep gegaan en is begonnen met het schuren van het hout.

Dit kan een echt probleem zijn als u gebogen of gevormde houten stukken schuurt, omdat dit het hout vervormt en schade toebrengt aan eventuele patronen op het hout dat u wilde behouden.

Als u dicht bij het hout bent, moet u het rustig aan doen en schuurpapier in een fijnere soort veranderen.

Schuurwerkzaamheden gebeuren meestal in stappen; Eerst wordt dik schuurpapier gebruikt totdat u het merendeel van de buitenste lagen verwijderd heeft en daarna wordt het normaal afgewerkt met fijnkorrelig schuurpapier.

Schuurpapier korrelnummers

Dit blok is handig voor het schuren van kleine vlakke oppervlakken. Om gebogen oppervlakken te schuren, wordt schuurpapier gevormd met een schuimpad. Het schuurpapier past in de vorm van de groeven en contouren van het werkstuk.

Dik schuurpapier nr.60

Dit schuurpapier wordt gebruikt om hardhouten vloeren te schuren en om harde ondergronden voor te bereiden. De schuurmachine beweegt tegen de korrel om het materiaal sneller te verwijderen.

Medium schuurpapier nr. 100

Dit schuurpapier wordt gebruikt voor betere resultaten bij het eerste polijsten van het hout. De schuurmachine moet in de richting van de houtnerf bewegen, zodat het oppervlak zo glad mogelijk is.

Fijn schuurpapier nr. 150

Met dit schuurpapier wordt de uiteindelijke afwerking van het houtoppervlak gegeven. Fijn schuurpapier wordt gebruikt om het oppervlak van het hout voor te bereiden op het lakken; het wordt ook gebruikt om de verbindingsranden van geperste vezelplaten glad te maken.

Extra dun schuurpapier nr. 220

Extra dun schuurpapier wordt gebruikt om het voorbereide oppervlak van het hout te polijsten voor het lakken, of tussen laag en vernislaag.

Schuurpapier korrel groote

60-80 Zeer grof; het beste voor het verwijderen van grote hoeveelheden hout en het afronden van hoeken.
100-150 Medium korrel; goed voor algemeen schuren.
180-220 Fijn; gebruikt voor het opruwen van oppervlakken om te schilderen of als eerste doorgang om later met ultrafijne korrel te schuren.
320 Ultrafijn; helpt bij het verkrijgen van een bijna glas gladde textuur.

Wat is schuurpapiergrit?

De korrelgrootte van het schuurpapier heeft een maatnummer, waarbij lagere cijfers grotere, grovere korrels aanduiden. Schuurpapier met korrel 24 of 40 is bijvoorbeeld een zeer grof, ruw schuurpapier, terwijl schuurpapier met korrel 1000 uiterst fijn is met zeer kleine schurende deeltjes.

Het korrelnummer van schuurpapier staat vrijwel altijd duidelijk op de achterkant van het schuurpapier zelf gedrukt. Gritnummers lopen van # 24 tot # 1.000, hoewel de meeste mensen nooit grits aan de boven- of onderkant van deze schaal zullen gebruiken.

Afwerkingsschuurmachine

Een schuurmachine voor afwerkingen van goede kwaliteit heeft een snelle motor en orbitale beweging; met deze schuurmachine kan qua werkruimte op zeer kleine vlakken vlak geschuurd worden. Bij grof schuren beweegt de schuurmachine tegen de nerf in. Afwerking schuren doe je door de schuurmachine in de richting van de ader te bewegen.

Schuuraccessoires. Deze accessoires zijn gemonteerd op een elektrische boormachine. De volgende accessoires worden van boven naar beneden en met de klok mee weergegeven: schuurschijf voor snel werken, haspels en stripschijf voor het schuren van contouren en een haspel gemonteerd op een adapter.

Veilig schuren

Bij het schuren van hout of verf dient u altijd een stofmasker te dragen, omdat de fijne stofdeeltjes in uw longen kunnen komen en ernstige schade kunnen veroorzaken.
Als u een elektrische schuurmachine gebruikt, moet u ook overwegen een veiligheidsbril te dragen om het stof uit uw ogen te houden. Fijn stof kan krassen op uw oogbal veroorzaken en problemen veroorzaken.
Veel elektrische schuurmachines hebben een stofafzuigfunctie, dus het is de moeite waard om dat in te stellen als je kunt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Drillmaster
Logo
Shopping cart